Tekstvak: De omgeving 2

De grote warenhuizen zoals Le Clerq, Geant en CarreFour vind je in de steden Tulle, Brive of Aurilliac (op ca. 55 min). In Brive vind je ook een gezellige binnenstad met veel leuke winkeltjes.

2 Rue des Tilleuls

19220 Saint Privat

Corrèze

France

                                                                                                       

Rond Saint Privat bevindt zich een aantal wandelroutes ,met een totaal van 35 kilometer. In ons huis vind je een boekje met wandelroutes, varierend van 1 tot 6 uur.

Collonges la Rouge, het rode dorp. Geheel uit rode steen opgebouwd, met in de zomer diverse activiteiten, zoals la Fête du pain en les Concours de pétanques.

Rocamadour, gebouwd op een rots, is de op één na meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk, na Lourdes. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerend pad (er is ook een lift) kom je bij het heiligdom, fraaie kapellen met fresco’s en een kerk. Verder naar beneden ligt het dorp.

ÁDÉMIQUE

Telefoon: +31(0) 596 60 16 52

 

Voor vragen en/of reserveringen:

 

E-mail: AMDegenkamp@Hotmail.com

Ons adres:

De druipsteengrotten van Padirac zijn absoluut de moeite waard om te bekijken. De ingang van de grot bestaat uit een gigantisch gat van 50 meter doorsnede en een diepte van 100 meter. De rondleiding gaat grotendeels met een bootje. Vergeet niet om een vest of trui mee te nemen . . .

Les Cascades de Murel , een heerlijke plek om op een warme dag verkoeling te zoeken in het meertje onder de waterval. Ook zijn er vanuit hier wandeltochten mogelijk.

Zwemmen kan natuurlijk in de vele natuurmeertjes, maar ook in het zwembad van Argentat, Le Splash. Voor een paar euro per persoon kun je hier de hele dag zwemmen en zonnen.

Winkelen kan in Saint Privat, maar ook uitgebreid in het pittoreske stadje Argentat sur Dordogne, met iedere donderdag markt, (op 18 km), en waar je ook heerlijk “een terrasje kunt pikken” op “le Quay” (de kade) aan de Dordogne.

Verder kun je in het uitgestrekte natuurgebied heerlijk fietsen,paardrijden, parapenten, deltavliegen en in de winter skieën en langlaufen in het skigebied Le Lioran op het Massif Central (op ca. 60 min.).